Menu Sluiten

Maya pistolets

Maya pistolets

Lekkere pistolets met Maya meel
ingrediënten : 

  • Maya 500 g
  • Water 275 g
  • Verse gist 25 g of droge gist 8g of o-tentic durum 31g (chef methode)
  • Pistoletverbeteraar 20 g
  • Zout: 8g.

Decoratie : 

  • Decor Zadenmengeling

Mengen : 

  • Manueel kneden : intensief kneden gedurende 20 minuten
  • spiraalkneder : ongeveer 4 minuten 1ste versnelling + 7 minuten 2de versnelling

Tip : 

  • de ideale deegtemperatuur is 25-26°
  • laat je deeg rijzen onder plastiek!!!

Rijzen en Bakken : 

  • Voorrijs 5 min
  • 60g afwegen en opbollen
  • Bolrijs 15 min
  • Verdelen en opbollen.
  • Decoreren met een zadenmengeling en op de bakplaat leggen.
  • Narijs 80 min
  • Bakken 20 min/230°C
  • laatste 2 min verder bakken met een licht geopende oven zodat de stoom eruit kan.
© Dossche Mills
0