Menu Sluiten

Maya snack met muesli

Maya snack met muesli

Een snackje op basis van maya, gevuld met pudding en muesli, afgewerkt met geschaafde amandelen

Ingrediƫnten :

  • Maya 500 g
  • Water 250 g
  • toerboter/toer vetstof 125 g
  • vruchtenbroodpoeder 25 g (je kan hiervoor de luxafresh gebruiken)
  • Gist 15 g
  • Zout 7 g

Vulling :

  • pudding
  • geweekte muesli

Decoratie :

  • Geschaafde amandelen
  • Ei
  • S2 suiker

Mengen :

  • Manueel kneden : intensief kneden gedurende 20 minuten
  • spiraalkneder : ongeveer 3 minuten 1ste versnelling + 6 minuten 2de versnelling

Tip :

  • de ideale deegtemperatuur is 24Ā°a25Ā°
  • laat je deeg rijzen onder plastiek!!!

Rijzen en Bakken :

  • Voorrijs 10 minuten
  • Verdeel de toerboter op 2/3 van je deeg. Geef
    nadien 3 toeren van 3 zonder rusttijden.
  • Laat het deeg 10 minuten rusten
  • Rol uit tot op een dikte van 3 mm.
  • Leg het uitgerold deeg op een ingesmeerde bakplaat.
  • Breng de pudding aan en bestrooi met de
    geweekte muesli.
  • Sluit met de 2e plak het deeg af.
  • Afstrijken met ei en suiker en nadien geschaafde
    amandelen opstrooien.
  • Snij in rechthoeken van 4 x 10 cm .
  • Narijs 50 minuten op ongeveer 30Ā°C
  • begintemperatuur 230Ā°C
  • inovenen met stoom
  • temperatuur verlagen naar 210Ā°C
Ā© Dossche Mills
0