Een snackje op basis van maya, gevuld met pudding en muesli, afgewerkt met geschaafde amandelen
Ingrediƫnten :
- Maya 500 g
- Water 250 g
- toerboter/toer vetstof 125 g
- vruchtenbroodpoeder 25 g (je kan hiervoor de luxafresh gebruiken)
- Gist 15 g
- Zout 7 g
Vulling :
- pudding
- geweekte muesli
Decoratie :
- Geschaafde amandelen
- Ei
- S2 suiker
Mengen :
- Manueel kneden : intensief kneden gedurende 20 minuten
- spiraalkneder : ongeveer 3 minuten 1ste versnelling + 6 minuten 2de versnelling
Tip :
- de ideale deegtemperatuur is 24Ā°a25Ā°
- laat je deeg rijzen onder plastiek!!!
Rijzen en Bakken :
- Voorrijs 10 minuten
- Verdeel de toerboter op 2/3 van je deeg. Geef
nadien 3 toeren van 3 zonder rusttijden. - Laat het deeg 10 minuten rusten
- Rol uit tot op een dikte van 3 mm.
- Leg het uitgerold deeg op een ingesmeerde bakplaat.
- Breng de pudding aan en bestrooi met de
geweekte muesli. - Sluit met de 2e plak het deeg af.
- Afstrijken met ei en suiker en nadien geschaafde
amandelen opstrooien. - Snij in rechthoeken van 4 x 10 cm .
- Narijs 50 minuten op ongeveer 30Ā°C
- begintemperatuur 230Ā°C
- inovenen met stoom
- temperatuur verlagen naar 210Ā°C