Menu Sluiten

Maya stokbrood

Maya stokbrood

Een luchtig stokbroodje met Maya en zonnebloempitten
Ingrediënten : 

  • Maya 500g
  • Water 265 g
  • Verse gist 15g of droge gist 5g of o-tentic durum 20g (chef methode)
  • Pistoletverbeteraar 10 g
  • Zout: 8g

Decoratie : 

  • Decoreer met zonnebloempitten

Mengen : 

  • Manueel kneden : intensief kneden gedurende 20 minuten
  • spiraalkneder : ongeveer 5 minuten 1ste versnelling + 6 minuten 2de versnelling

Rijzen en Bakken : 

  • Voorrijs 10 min
  • 450 g afwegen en opbollen.
  • Bolrijs 25 min
  • Lang maken en decoreren met zonnebloempitten.
  • Narijs 75 min
  • starttemperatuur 240°C
  • inovenen met stoom
  • temperatuur verlagen naar 210°C
  • 25 min bakken
  • 4 min voor het einde verder bakken met een licht geopende oven zodat de stoom eruit kan
0