Een luchtig stokbroodje met Maya en zonnebloempitten
Ingrediënten :
- Maya 500g
- Water 265 g
- Verse gist 15g of droge gist 5g of o-tentic durum 20g (chef methode)
- Pistoletverbeteraar 10 g
- Zout: 8g
Decoratie :
- Decoreer met zonnebloempitten
Mengen :
- Manueel kneden : intensief kneden gedurende 20 minuten
- spiraalkneder : ongeveer 5 minuten 1ste versnelling + 6 minuten 2de versnelling
Rijzen en Bakken :
- Voorrijs 10 min
- 450 g afwegen en opbollen.
- Bolrijs 25 min
- Lang maken en decoreren met zonnebloempitten.
- Narijs 75 min
- starttemperatuur 240°C
- inovenen met stoom
- temperatuur verlagen naar 210°C
- 25 min bakken
- 4 min voor het einde verder bakken met een licht geopende oven zodat de stoom eruit kan