Ingrediënten
- Briofine 500g
- Gist 25g
- Water 230-245g
- Rozijnen 200g
Voorbereiding
Was de rozijnen en laat deze uitlekken.
Mengen
Meng de ingrediënten met uitzondering van de rozijnen. Die mag je pas op het einde van de kneding toevoegen en bij een lage snelheid!
- klopper-menger: 3 minuten mengen op de 1ste versnelling en 8 minuten op de 2de versnelling
- manueel kneden: intensief kneden gedurende 20 minuten
- spiraalkneder: ongeveer 12 minuten op de 1ste versnelling
TIP:
- de ideale deegtemperatuur is 25à26°
- laat je deeg rijzen onder plastiek! Bubbelfolie is ideaal hiervoor
Rijzen en bakken
- deegrijs: 10à20 minuten
- afwegen en opbollen
- bolrijs: ongeveer 10 minuten
- verwerking: deeg opbollen of lang maken
- stukrijs: afhankelijk van de kamertemperatuur is dat ongeveer 60 minuten maar hoe kouder de ruimte, hoe langer de rijs.
- Afstrijken met ei
- Bakken op 180à200° (afhankelijk van de korstkleur) gedurende 35 à 40 minuten