Menu Sluiten

Suikerbrood met Briofine

Suikerbrood mag je NIET maken in een broodbakmachine. De suikerparels die je toevoegt beschadigen namelijk de antikleeflaag van je broodbakmachine.

Ingrediënten

  • Briofine 500g
  • Gist 25g
  • Water 230-245g
  • Suiker P4 200g
  • 1 ei om je suikerbrood af te strijken

OF

  • Briofine 500g
  • Gist 25g
  • Water 170-185g
  • Suiker P4 200g
  • 1 ei (60g)
  • 1 ei om je suikerbrood af te strijken

Mengen

Belangrijk: 2 minuten voor het einde van de kneding een deegstukje van ongeveer 70à100g afnemen en onder het resterende deeg de parelsuiker ondermengen. Het deegstukje moet je uitrollen zodat je straks het suikerbolletje kan omkleden

  • klopper-menger: 3 minuten mengen op de 1ste versnelling en 8 minuten op de 2de versnelling
  • manueel kneden: intensief kneden gedurende 20 minuten
  • spiraalkneder: ongeveer 12 minuten op de 1ste versnelling

TIP:

  • de ideale deegtemperatuur is 25à26°
  • laat je deeg rijzen onder plastiek! Bubbelfolie is ideaal hiervoor

Rijzen en bakken

  • deegrijs: 10à20 minuten
  • afwegen en opbollen
  • bolrijs: ongeveer 10 minuten
  • verwerking: deeg opbollen en met het uitgerolde deegstuk de bol omkleden met de sluiting naar onder
  • stukrijs: afhankelijk van de kamertemperatuur is dat ongeveer 50 minuten maar hoe kouder de ruimte, hoe langer de rijs.
  • Afstrijken met ei
  • Bakken op 180à200° (afhankelijk van de korstkleur) gedurende 40à45minuten
0