Menu Sluiten

Tafelbroodjes met Fjord

Tafelbroodjes met Fjord

Deze smaakvolle en compacte tafelbroodjes passen perfect bij een heerlijk diner.

Ingrediƫnten :

  • Fjord 500g
  • Edelwit 125g
  • Water 360g
  • Verse gist 19g of droge gist 6g of o-tentic durum 39g (chef-methode)
  • Pistoletverbeteraar S500 12g
  • Zout 8g

Vulling :

  • Rozijnen of krentenĀ  125g
  • Walnoten of hazelnoten 125g
  • Gebroken amandelen 60g

Mengen :

  • Manueel kneden : intensief kneden gedurende 20 minuten
  • spiraalkneder : ongeveer 15 minuten 1ste versnelling + 6 minuten 2de versnelling
  • Meng de vulling onder het deeg.

Tip :

  • de ideale deegtemperatuur is 25Ā°a26Ā°
  • laat je deeg rijzen onder plastiek!!!

Rijzen en Bakken :

  • Bolrijs 25 min
  • Afwegen Deegstukken van 60 g en opbollen.
  • Narijs 80 min
  • Decoreren met roggebloem, havervlokken of sesamzaadjes.
  • inovenen met stoom
  • 12 min bakken op 230Ā°c
Ā© Dossche Mills
0