Deze smaakvolle en compacte tafelbroodjes passen perfect bij een heerlijk diner.
Ingrediƫnten :
- Fjord 500g
- Edelwit 125g
- Water 360g
- Verse gist 19g of droge gist 6g of o-tentic durum 39g (chef-methode)
- Pistoletverbeteraar S500 12g
- Zout 8g
Vulling :
- Rozijnen of krentenĀ 125g
- Walnoten of hazelnoten 125g
- Gebroken amandelen 60g
Mengen :
- Manueel kneden : intensief kneden gedurende 20 minuten
- spiraalkneder : ongeveer 15 minuten 1ste versnelling + 6 minuten 2de versnelling
- Meng de vulling onder het deeg.
Tip :
- de ideale deegtemperatuur is 25Ā°a26Ā°
- laat je deeg rijzen onder plastiek!!!
Rijzen en Bakken :
- Bolrijs 25 min
- Afwegen Deegstukken van 60 g en opbollen.
- Narijs 80 min
- Decoreren met roggebloem, havervlokken of sesamzaadjes.
- inovenen met stoom
- 12 min bakken op 230Ā°c